Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα κανέλας
150γρ.βούτυρο
200γρ.σοκολάτα γάλακτος
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
1 ποτήρι γάλα 
1 ερμόλ σαντιγύ
3κ.σούπας άχνη
2 αχλάδια
τρίμματα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ενα μούλτι βάζουμε τα μπισκότα τα τρίβουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο,ξανά χτυπάμε μέχρι το μπισκότο απορροφήσει το βούτυρο.Στρώνουμε το μπισκότο σε ταψάκι η ταρτιέρα και το πατάμε ελαφρώς με ενα κουτάλι.
 Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με 1κ.σούπας γάλα και το απλώνουμε στην βάση μπισκότου.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια και τα στρώνουμε.
Ετοιμάζουμε την άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο φακελάκι και την στρώνουμε πάνω στα αχλάδια.Χτυπάμε λίγο την σαντιγύ με ζάχαρη άχνη και την απλώνουμε και αυτή.
Γαρνίρουμε με τρίμματα σοκολάτας και  βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε λίγο κονιάκ στην λιωμένη σοκολάτα για περισσότερο άρωμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου