Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΟΣΤΗ

Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για ολες τις χρήσεις
2 κ.σούπας ξύδι
1κ.σούπας αλάτι
νερό όσο σηκώσει (χλιαρό)
Για την γέμιση
500γρ.γάλα
6κ.σούπας κόρν φλάουρ
500γρ.φέτα
500γρ.ανθότυρο
2 αυγά
πιπέρι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι  κοσκινισμένο,το αλάτι,το ξύδι και λίγο λίγο το νερό.Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια,την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού,βράζουμε το γάλα με το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγουλάκια αφού τα χτυπήσουμε λίγο με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ξεκινάμε να ανοίξουμε το πρώτο φύλλο αφού χωρίσουμε την ζύμη στα δύο.Ανοίγουμε με τον πλάστη και το στρώνουμε σε λαδομένο ταψί με τις άκρες να εξέχουν
Αδειάζουμε την γέμιση.Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε την πίτα.
Χτυπάμε 1 κρόκο με λίγο γάλα και λάδι,αλοίφουμε την πίτα και την χαράζουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου