Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά
500γρ.κιμά χοιρινό
500γρ.κιμά μοσχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1κ.σούπας ξύδι
1κ.σούπας λάδι
1κ.σούπας γάλα
2 πολτοποιημένες πατάτες
1 φλ.τσαγιού φρυγανιά
μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγιού ρύζι
1 πατάτα σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι,το αυγό,το ξύδι,το γάλα,το λάδι, τις πατάτες,τον μαιντανό,αλάτι,πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ζυμώνουμε για λίγο,πάλι στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά.
Ρίχνουμε την φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά,πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας(γιουβαρλακια)τα αλευρώνουμε και τα σωτάρουμε,τα κλείνουμε με ενα πιάτο και προσθέτουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί το πιάτο.
Μόλις αρχίζει και πήζει το φαγητό μας ρίχνουμε 1χούφτα ρύζι και 1 πατάτα σε κύβους.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσουν.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου