Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ  ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά
250γρ.σιμιγδάλι ψιλό
50γρ.αλευρι φαρίνα
50γρ.βούτυρο
6 αυγά
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1φλ.τσαγιού αμύγδαλο τριμμένο
2φ.τσαγιού ζάχαρη
γλυκό πορτοκάλι
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
χυμό απο 1πορτοκάλι
Εκτέλεση
1.Χτυπάμε τα ασπράδια απο τα αυγά αρκετά καλά,σε αλλο μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα προσθέτουμε το αλεύρι στους κρόκους και το σιμιγδάλι,χτυπάμε πολύ καλά.
Με μια σπάτουλα ρίχνουμε απαλά την μαρέγκα απο τα ασπράδια στο μείγμα μας.και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
2.Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και το αμύγδαλο.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου(κάνουμε το τέστ με ενα μαχαίρι)αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο.
3.Ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζουμε όλα τα υλικά μαζι για 10 λεπτά.
4.Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει.Τέλος διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι.
ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΘΑ ΛΑΣΠΩΣΕΙ.

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου