Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ..........................

Υλικά
2 κιλά γάλα
1φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
1φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά
2κ.σούπας βούτυρο
Για το σιρόπι 
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
χυμό απο 1 πορτοκάλι
Για γαρνιτούρα
ζάχαρη
Εκτέλεση
 Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη,μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το σιμιγδάλι,ανακατεύουμε συνεχώς με ενα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.Μόλις πήξει αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
 Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες,αφού έχει κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε τα χτυπημένα  αυγά μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε γρήγορα.
 Βάζουμε την γαλατόπιτα σε ταψί μικρό και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε οσο είναι ζεστά και τα δύο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου