Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

Υλικά
600γρ. αλεύρι για τσουρέκι κοσκινισμένο
250γρ.βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1φ.τσαγιού γάλα χλιαρό
1φλ.του καφέ κονιάκ 
60γρ.μαγιά νωπή
3 αυγά
ξύσμα απο πορτοκάλι
αμύγδαλο τριμμένο(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι,ανακατευούμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο,ενα ενα τα αυγά,την ζάχαρη,το κονιάκ και τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ζυμώνουμε καλά ωστε να μην κολάει στα χέρια και να είναι έυπλαστη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει,χωρίζουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και την πλέκουμε.
Τέλος αλοίφουμε με εναν κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. 

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΕΥΚΟΛΟ,ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.
  ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου