Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υλικά(5 μερίδες)

5 μεγάλα πορτοκάλια
2φλ.τσαγιού χυμό απο τα πορτοκάλια
5-6 κ.σούπας κόρν φλάουρ
1/2φλ.τσαγού ζάχαρη άχνη
1 κουτί ερμόλ σαντιγύ
1 κουβερτούρα μεγάλη
ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Βήμα 1.
Κόβουμε λίγο το πάνω μέρος απο το πορτοκάλι και  στύβουμε προσεχτικά τα 5 πορτοκάλια και κρατάμε τις κούπες στο ψυγείο.
Βήμα 2.
Βάζουμε τον χυμό απο τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη,το κόρν φλάουρ και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε απο την φωτιά.
(για περισσότερη ευκολία διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό)
Βήμα 3.
Χτυπάμε την σαντυγί καλά μέχρι να αφρατέψει και την προσθέτουμε στην κρέμα πορτοκαλιού ένω έχει κρυώσει αρκετά.
 Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 4.
Γέμίζουμε τα παγωμένα κουπάτ πορτοκαλιών με την κρέμα και άν χρειάζεται κόβουμε λίγο απο κάτω για να στερεωθούν.
Βήμα 5.
 Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα και γαρνίρουμε.

γλυκάκι πεντανόστιμο και δροσιστικότατο!!!!!!!!
  
πορτοκάλια γεμιστά με κρέμα πορτοκαλιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου