Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΟΥ

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1κ.γλ.κανέλα
1φλ.τσαγιού σταφίδες
1φλ.τσαγιού καρυδόψιχα
1κ.γλ.κονιάκ
ξύσμα λεμονιού
6κ.σούπας βούτυρο
άχνη ζάχαρη

Εκτελεση
1.Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα μήλα με 4 κ.σούπας βούτυρο,την ζάχαρη,την κανέλα,τις σταφίδες,τα καρύδια,το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.Ανακατευουμε καλά
2.Απλώνουμε σε ένα ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και το βουτυρώνουμε,αδειάζουμε καταμήκος την μισή γέμιση,τυλίγουμε το φύλλο και κλείνουμε τις άκρες.
 Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
3.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη.

Απολαμβάνουμε.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου