Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΘΕΙΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά
200γρ.ρύζι γλασσέ
2 φλ.τσαγιού νερό
1 λίτρο γάλα κρύο
2κ.σούπας κόρν φλάουρ
100γρ.ζάχαρη
λίγη μαστίχα
2 κρόκους αυγών
κανέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1.Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ρύζι,μόλις τραβίξει όλο το νερό προσθέτουμε το γάλα.
Βήμα 2.Διαλύουμε τον κόρν φλάουρ σε λίγο νερό και το αδειάζουμε μέσα στο ρύζι,επίσης προσθέτουμε την μαστίχα και την ζάχαρη.
Βήμα 3.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε απο την φωτιά.Αφού κρώσει,χτυπάμε με λίγο γάλα τους κρόκους και το αδειάζουμε στο ρυζόγαλο,ανακατεύουμε και αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ταψάκι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Βήμα 4.Βάζουμε στο φούρνο το ρυζόγαλο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Εκπληκτικό για τα παιδιά και όχι μόνο!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου