Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1400γρ.τυρί κρέμα
450γρ.ζάχαρη άχνη
225γρ.αλεύρι
400γρ.γάλα
4 αυγά
2 κρόκους αυγών
500γρ.καρύδια
1κ.γλ.κανέλα
500γρ.φύλλα κρούστας(για γλυκά ταψιού 1 πακέτο)
250γρ.βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400γρ.νερό
200γρ.μέλι
200γρ.ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε το αλευρι αφού το κοσκινίσουμε πρώτα και τέλος το γάλα,χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Σε ταψάκι στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού πρωτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
Σε μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια με την κανέλα.Πασπαλίζουμε τα φύλλα με λίγα καρύδια και αδειάζουμε την μισή κρέμα,την μισή δόση απο τα καρύδια και τέλος την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 80 λεπτά.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας το νερό με το μέλι και την ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα όσο είναι ακόμα ζεστή.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου