Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

HONEY CHEERIOS ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

400γρ.κουβερτούρα
300γρ.δημητριακά honey cheerios
Εκτέλεση
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αδειάζουμε μέσα  τα δημητριακά.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μόλις αρχίζει το μείγμα να δένει με μικρό κουτάλι πέρνουμε λίγο λίγο και αδειάζουμε τα σοκολατάκια μας σε λαδόκολα.Μόλις τελειώσουμε την διαδικασιά τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Φθηνά σοκολατάκια για ακριβές εποχές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΒΟΥΤΥΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
200γρ. σοκολάτα γάλακτος
100γρ.κουβερτούρα
100γρ.τρούφα χρωματιστή
30 φράουλες
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπέν μαρί,μόλις αρχίσει λίγο να κρυώνει βουτάμε μέσα τις φράουλες μια μια και τις απλώνουμε σε λαδόκολα μέχρι να σφίξει λίγο η σοκολάτα και μετά τις βουτάμε στα τρουφάκια.Γρήγορο,εύκολο και οικονομικό.
Για δύσκολες περιπτώσεις.........εύκολες λύσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΒΡΑΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας
6 ντομάτες κομμένες σε  ροδέλες
300γρ.τυρί φέτα η ανθότυρο
ρίγανη
αλατι
πιπέρι
βούτυρο

Εκτέλεση
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί και το βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε τις ντομάτες και αλατίζουμε.Τρίβουμε το τυρί και πασπαλίζουμε με αυτό,ρίχνουμε το πιπέρι και την ρίγανη.Ψήνουμε για 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Υλικά

1 κιλό βύσσινα
200γρ.κεράσια
2 αχδάδια
2 βερύκοκα
2 ροδάκινα
2 κιλά κονιάκ
2 κιλά ζάχαρη ή 1 κιλό μέλι
5 γαρυφαλάκια
1 μεγάλο ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα φρούτα μας ελαφρά και τα βάζουμε σε 1 μεγάλο 5λιτρο μπουκάλι μαζί με το κονιάκ και το μέλι η την ζάχαρη.Προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρύφαλα,κλείνουμε το μπουκάλι και το αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για 2 μήνες περίπου.
Μετά το 2 μηνο το σουρώνουμε καλά και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πασχαλινό ψωμί

Υλικά

1/2 του κιλού αλεύρι για ψωμί
1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2κ.σούπας βούτυρο η λάδι
1 κουτάκι μπύρα
1 πρέζα γλυκάνισο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν αφου τα κοσκινίσουμε πρώτα,το αλάτι και  τη ζάχαρη.Ανατατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα.Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γλυκάνισο και το μοσχοκάρυδο.Ζυμώνουμε καλά,ας κολάει στα χέρια δεν προσθέτουμε αλλο αλεύρι.Λαδώνουμε μια φόρμα βάζουμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεί,ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.Το ψωμι ειναι έτοιμο.

Αρνάκι φρικασέ

υλικά

1 κιλό αρνάκι
1/2 κούπα φυτίνη
10 φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μαρούλια
1 κούπα άνηθο
1 κούπα μαιντανό
1 κ.σούπας αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
2 κρόκους αυγών
χυμό απο 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και το αλευρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.Βάζουμε το αρνάκι κομμένο σε κομμάτια και το σωτάρουμε.Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά,βάζουμε τα μαρουλάκια χοντροκομμένα,τον άνηθο,τον μαιντανό,το αλάτι και το πιπέρι.Οταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε απο την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το λεμόνι και σιγά-σιγά ρίχνουμε ζουμάκι απο το φαγητό και το βάζουμε πάλι στην φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο,αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φρικασέ μας ειναι έτοιμο.
Στο τέλος για περισσότερο άρωμα αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε 1 σφηνάκι μσχοφίλερο.