Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΛΑΓΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
750γρ.αλεύρι σκληρό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
1κ.σούπας αλάτι
1κ.γλ.ζάχαρη
1φλ.τσαγιού κρασί λευκό
1κ.γλ.γλυκάνισο
1φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
λίγο λάδι
σουσάμι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
  Κοσκινίζουμε το αλεύρι,ρίχνουμε την μαγιά,την ζάχαρη,το λάδι και το κρασί.
Βράζουμε το νερό με το γλυκάνισο το σουρώνουμε και ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ενώ ζυμώνουμε.
Όταν πλέον η ζύμη δεν κολάει στα χέρια την πασπαλίζουμε με το αλάτι και ξανα ζυμώνουμε για λίγο.
Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη με μια πετσέτα για 1 ώρα.
 Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε σε σχήμα λαγάνας κάνουμε τα βαθουλώματα με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με νερό και απο πάνω ρίχνουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1κιλό χταπόδι περίπου
3-4 κ.σούπας μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
λάδι-ρίγανη
2 φύλλα λαδόκολλα-2 φύλα αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Μαρινάρουμε το χταπόδι με το μπαλσάμικο,το λάδι,τη ρίγανη,το σκόρδο ψιλοκομμένο και το δαφνόφυλλο.Αφήνουμε το χταπόδι να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
2.Στον πάγκο σας απλώνουμε τα 2 φύλλα λαδόκολλας σταυρωτά και απο πάνω τα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο επίσης σταυρωτά.Τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το ζουμί στο κέντρο και κλείνουμε σε πουγκί πρώτα το αλουμινόχαρτο και μετά το λαδόχαρτο.Ψήνουμε για 2 ώρες στους 170 βαθμούς.
  Δεν αλατίζουμε το χταπόδι γιατί θα σφίξει και δεν θα μαλακώσει κατα την διάρκεια του ψησίματος..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΧΟΥΜΟΥΣ(ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ)

ΥΛΙΚΑ
500γρ.ρεβύθια
3κ.σούπας ταχίνι
χυμό απο 3-4 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πάπρικα
λάδι
λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το βράδυ και τα βράζουμε καλά.Πολτοποιούμε τα ρεβύθια μαζί με το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό απο τα λεμόνια (όσο θέλουμε φυσικά).Βάζουμε το λάδι και το γάλα ώστε να γίνει το μείγμα κρεμώδες και τέλος το αλάτι.
Οταν σερβίρουμε το χούμους πασπαλίζουμε με πάπρικα.
ΕΤΟΙΜΟ
καλή όρεξη..................
ορεκτικό που πραγματικά σε εντυπωσιάζει κι ας μην σου αρέσουν τα ρεβύθια.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση.
250γρ.μπισκότα γεμιστά(με σοκολάτα,φράουλα η κρέμα)
120γρ.βούτυρο
Για την κρέμα.
600γρ.κρέμα γάλακτος
400γρ.σοκολάτα
2κ.σούπας μέλι
1 μικρή συσκευασία μπισκότα γεμιστά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνουμε το βούτυρο.Βάζουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και πατάμε καλά με 1 κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο  να παγώσει.
2.Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρεμα γάλακτος και προσθέτουμε την σοκολάτα σε σπασμένα κομμάτια,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
3.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τα μπισκότα αφου τα θρυμματίσουμε πρώτα.Ανακατεύουμε καλά.
4.Στρώνουμε το μείγμα σοκολάτας στην βάση μπισκότου ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..................