Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

500γρ.φαρίνα κοσκινισμένη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.γλ.κοφτό αλάτι
1 κ.γλ.ζάχαρη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2φλ.τσ.χλιαρό νερό
καλαμποκέλαιο
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Μέλι
κανέλα
φυστίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ βάζουμε το αλέυρι,το αλάτι,την ζάχαρη,την μαγιά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλος.Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30 λεπτά.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό λάδι κουταλιά κουταλιά.Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.Τα σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίρουμε με μπόλικο μέλι,κανέλα και αρκετό φυστίκι.
ΕΝΑ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Τραγανοί λουκουμάδες με φυστίκι αιγίνης και άρωμα πορτοκαλιού............................

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. τραχανά
100γρ.σαλάμι λευκάδος
1 κουτί κονκασέ
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι γάλα
λάδι-αλάτι-νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε,ρίχνουμε την ντομάτα.
Τρίβουμε το σαλάμι και το προσθέτουμε μαζί με το γάλα.Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.Ρίχνουμε νερό βραστό μαζί με τον τραχανά και στο τέλος το αλάτι.
ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!11