Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πασχαλινό ψωμί

Υλικά

1/2 του κιλού αλεύρι για ψωμί
1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2κ.σούπας βούτυρο η λάδι
1 κουτάκι μπύρα
1 πρέζα γλυκάνισο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν αφου τα κοσκινίσουμε πρώτα,το αλάτι και  τη ζάχαρη.Ανατατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα.Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γλυκάνισο και το μοσχοκάρυδο.Ζυμώνουμε καλά,ας κολάει στα χέρια δεν προσθέτουμε αλλο αλεύρι.Λαδώνουμε μια φόρμα βάζουμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεί,ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.Το ψωμι ειναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου