Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Αρνάκι φρικασέ

υλικά

1 κιλό αρνάκι
1/2 κούπα φυτίνη
10 φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μαρούλια
1 κούπα άνηθο
1 κούπα μαιντανό
1 κ.σούπας αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
2 κρόκους αυγών
χυμό απο 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και το αλευρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.Βάζουμε το αρνάκι κομμένο σε κομμάτια και το σωτάρουμε.Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά,βάζουμε τα μαρουλάκια χοντροκομμένα,τον άνηθο,τον μαιντανό,το αλάτι και το πιπέρι.Οταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε απο την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το λεμόνι και σιγά-σιγά ρίχνουμε ζουμάκι απο το φαγητό και το βάζουμε πάλι στην φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο,αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φρικασέ μας ειναι έτοιμο.
Στο τέλος για περισσότερο άρωμα αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε 1 σφηνάκι μσχοφίλερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου