Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

ΛΑΓΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
750γρ.αλεύρι σκληρό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
1κ.σούπας αλάτι
1κ.γλ.ζάχαρη
1φλ.τσαγιού κρασί λευκό
1κ.γλ.γλυκάνισο
1φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
λίγο λάδι
σουσάμι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
  Κοσκινίζουμε το αλεύρι,ρίχνουμε την μαγιά,την ζάχαρη,το λάδι και το κρασί.
Βράζουμε το νερό με το γλυκάνισο το σουρώνουμε και ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ενώ ζυμώνουμε.
Όταν πλέον η ζύμη δεν κολάει στα χέρια την πασπαλίζουμε με το αλάτι και ξανα ζυμώνουμε για λίγο.
Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη με μια πετσέτα για 1 ώρα.
 Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε σε σχήμα λαγάνας κάνουμε τα βαθουλώματα με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με νερό και απο πάνω ρίχνουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου