ΥΛΙΚΑ
1κιλό χταπόδι περίπου
3-4 κ.σούπας μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
λάδι-ρίγανη
2 φύλλα λαδόκολλα-2 φύλα αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Μαρινάρουμε το χταπόδι με το μπαλσάμικο,το λάδι,τη ρίγανη,το σκόρδο ψιλοκομμένο και το δαφνόφυλλο.Αφήνουμε το χταπόδι να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
2.Στον πάγκο σας απλώνουμε τα 2 φύλλα λαδόκολλας σταυρωτά και απο πάνω τα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο επίσης σταυρωτά.Τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το ζουμί στο κέντρο και κλείνουμε σε πουγκί πρώτα το αλουμινόχαρτο και μετά το λαδόχαρτο.Ψήνουμε για 2 ώρες στους 170 βαθμούς.
Δεν αλατίζουμε το χταπόδι γιατί θα σφίξει και δεν θα μαλακώσει κατα την διάρκεια του ψησίματος..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
1κιλό χταπόδι περίπου
3-4 κ.σούπας μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
λάδι-ρίγανη
2 φύλλα λαδόκολλα-2 φύλα αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Μαρινάρουμε το χταπόδι με το μπαλσάμικο,το λάδι,τη ρίγανη,το σκόρδο ψιλοκομμένο και το δαφνόφυλλο.Αφήνουμε το χταπόδι να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
2.Στον πάγκο σας απλώνουμε τα 2 φύλλα λαδόκολλας σταυρωτά και απο πάνω τα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο επίσης σταυρωτά.Τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το ζουμί στο κέντρο και κλείνουμε σε πουγκί πρώτα το αλουμινόχαρτο και μετά το λαδόχαρτο.Ψήνουμε για 2 ώρες στους 170 βαθμούς.
Δεν αλατίζουμε το χταπόδι γιατί θα σφίξει και δεν θα μαλακώσει κατα την διάρκεια του ψησίματος..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου