Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ

Υλικά
300γρ.αλεύρι για τσουρέκια
120γρ.βιτάμ
150γρ.γάλα χλιαρό
1 κουτ..σούπας ζάχαρη
κουτ.γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
 Για την γέμιση
μερέντα
κομμάτια σοκολάτας
    Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ενα μπόλ,ρίχνουμε την ζάχαρη,την μαγιά και το βιτάμ λιωμένο.
Ψυχουλιάζουμε το μείγμα για να γίνει σαν βρεγμένη άμμο.διαλύουμε το αλάτι στο γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Αφήνουμε για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε κατα μήκος σε λωρίδες.Χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα κι αλοίφουμε και τις 2 πλευρές του φύλλου,έπειτα αλοίφουμε με μερέντα την μια πλευρά και βάζουμε 1 μικρό κομμάτι σοκολάτας,διπλώνουμε το φύλλο.
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε βουτυρομένο ταψί τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Ζεστά όπως ειναι αλοίφουμε και το πάνω μέρος του κρουασάν με μερέντα.

        καλή επιτυχία
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου