Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υλικά
500γρ. αλεύρι φαρίνα
300γρ.γιαούρτι στραγγιστό
250γρ.βιτάμ
4 αυγά
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 σταγόνες κοπανισμένες μαστίχα 
ξύσμα απο 5 λεμόνια
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μελι
ξύλο κανέλας
  Εκτέλεση
 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά,ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο χτυπάμε συνεχώς,προσθέτουμε το αλεύρι,το ξύσμα,την μαστίχα και στο τέλος το γιαούρτι.Χτυπάμε καλά το μείγμα και το βάζουμε σε βουτυρομένο πυρέξ και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το μέλι και την κανέλα να κοχλάσουν έτοιμο και το σιρόπι.
Μόλις ψηθεί η λεμονόπιτα την σιροπιάζουμε και σερβίρουμε

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟΥΣ...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου