Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

     Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια
  
Υλικά
3 πορτοκάλια
3 αυγά
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1φλ.τσαγιού γάλα
1φλ.τσαγιού αμύγδαλο τριμμένο
μισό φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
1 κουτ.γλυκού μπέικιν
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη 
λίγο μέλι 
     Εκτέλεση
Βράζουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα για 20 λεπτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε ενα μπώλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν χτυπάμε κάλα και στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και τον πολτό πορτοκαλιού.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
   Για το σιρόπι
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη  και το μέλι.
Μόλις κρυώσει η πορτοκαλόπιτα περιχύουμε το σιρόπι.
    ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ...........................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου