Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ

Υλικά
240γρ.σπορέλαιο
240γρ.ελαιόλαδο
50γρ.κονιάκ
150γρ.χυμό πορτοκαλιού
200γρ.ζάχαρη
1κ.γλ.σόδα μαγειρική  
1κ.γλ.γαρύφαλλο
2κ.γλ.κανέλα
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι
400γρ.ζάχαρη
400γρ.νερό
400γρ.μέλι
Για την διακόσμηση
αμύγδαλο
σμαρτάκια
  Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το σπορέλαιο,το ελαιόλαδο και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει,προσθέτουμε το γαρύφαλλο,την κανέλα,το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Σε ένα ποτήρι διαλύω την σοδα στο χυμό(προσοχή θα αφρίσει)το ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.
Αρχιζουμε να πλάθουμε σιγά σιγά και όταν πια δεν κολάει στα χέρια δίνουμε το σχήμα.
τα πλάθουμε μίκρα γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Με μια κουτάλα βάζουμε τα  μελομακάρονα στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως σχεδόν.
Τα διακοσμούμε και ορίστε το αποτέλεσμα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου